Skip to content

Rendkívüli tájékoztatás a vírushelyzetről Intézményünkben! 2021.01.26.

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Mivel iskolánk több pedagógusa igazoltan covid19 fertőzéstől betegedett meg, és a tanulók körében is nagyarányban megugrott a hasonló tüneteket produkáló megbetegedések száma, az illetékes szakhatóságok iránymutatása szerint 2021. január 27-től 2021. január 29-ig rendkívüli szünetet rendelek el az általános iskola minden évfolyamára vonatkozóan.

Ezekre a napokra és az azt követő hétvégére a gyerekekre a házi karantén szabályai érvényesek, amely szabályairól külön tiszti főorvosi levélből kapnak tájékoztatást. Aki az elmúlt 6 hónapban igazoltan átesett a covid19 fertőzésen, arra nem vonatkoznak a házi karantén szabályai.

Aki szülő a következő 3 tanítási napon nem tudja gyermeke felügyeletét otthon biztosítani, felügyeletet biztosít az iskola. A felügyeletkérésüket az osztályfőnökhöz juttassák el a mai napon! Természetesen csak tünetmentes gyermek jöhet iskolába.

Reméljük megszakad a járvány gyors terjedése iskolánkban, és a továbbiakban a normális keretek között tudjuk folytatni a tanévet.

A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!

  1. január 26.

                                                                                                          Tarnai Mihály

    igazgató

 

________________________________________________________________________________________

Tisztelt Szülő!

Az Ön gyermekének Iskolájában új koronavírusos (COVID-19) megbetegedés fordult elő.
A pozitív személlyel történt utolsó kontaktustól, találkozástól számított 10 napig (2021.01.22-
től 2021.01.31-ig) gyermeke hatósági házi karanténba kerül.
Ez többek között azt jelenti, hogy gyermeke otthonában köteles tartózkodni, azt nem
hagyhatja el, barátokat nem fogadhat.

Az alábbi higiénés rendszabályok betartása szükséges:

  • Gyermekének mind a fürdés utáni törölközésre, mind pedig a kézmosás utáni kéztörlésre külön törölközője legyen, ezeket más személyek ne használják.
  •  Ne használjon közös tányérokat, poharakat, bögréket, evőeszközöket. Használat után ezeket alaposan el kell mosogatni, használjon külön konyharuhát is.
  • Légúti tünetek (láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot a gyermeke háziorvosával, vagy az orvosi ügyelettel.
  • Részletes magatartási szabályokat és további információkat olvashat a mellékelt tájékoztatóban, a hivatalos koronavírus elleni védekezésről szóló honlapon, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, melyek elérhetősége:
    www.koronavirus.gov.hu
    www.nnk.gov.hu

Jászberény, 2020. 12.10.

Dr. Illés Mónika
járási tiszti főorvos

Back To Top