Skip to content

In memoriam – Simon Károlyné, Irénke néni

Részvéttel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Simon Károlyné (Irénke néni) 2022. október 9-én, 86 éves korában elhunyt.
Temetése 2022. október 14-én délelőtt 11 órakor lesz a jászalsószentgyörgyi temetőben.

Megint elment egy a „régi” tanító nénik közül, akit sokan szerettünk. Akit sokan tiszteltünk emberségéért, lelkiismeretes munkájáért és szeretetteljes szigoráért. Aki sok-sok jászalsószentgyörgyi kisgyereknek adta meg annak idején azt a szellemi útravalót, amelyet azok később, felnőtt korukban is gyakran vettek elő ballagási tarisznyájukból.

Simon Károlyné (született Tánczos Irén) 1936. február 19-én született Jánoshidán, ám gyermekkorát, diákéveit Jászladányon töltötte. A jászberényi tanítóképző főiskolát elvégezve 1954-ben kezdett tanítani a jászalsószentgyörgyi általános iskolában. Élete első 1. osztályába 53 gyermek járt, és tanítói pályafutása alatt több mint 900 első osztályos gyermeket nevelt, tanította meg számukra az írást, olvasást, számolást egészen 1992-ig, amikor is nyugállományba vonult. Pedagógusi munkájáért 1998-ban „Jászalsószentgyörgy Községért Díj”-ban részesült. Nyugdíjas éveiben az otthoni-családi tevékenységei mellett népi iparművészként tevékenykedett: hímzett és gobelineket varrt.
Vasdiplomáját 2020-ban vehette át, hatvanhat évvel az után, hogy végzett tanítónőként kilépett a jászberényi tanítóképző kapuján. Munkáját élethivatásnak tekintette. Legyen Neki hála és köszönet.
Az ifjú szívekben éljen tovább emléke, szeretete!
Nyugodjon békében Irénke tanító néni!

Az intézmény dolgozói

Back To Top