Skip to content

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk… 2018.

Iskolánk felsősei ismét színvonalas előadással készültek március 15. megünneplésére. A Faluház színpadán velük együtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, és azokra az emberekre emlékeztünk, akik tenni tudtak egy közös célért.

Március 14-én délelőtt ünneplőbe öltözve közösen átvonultunk a Faluházba. A rendezvényt a Himnusz eléneklésével nyitottuk meg, majd iskolánk igazgatója, Tarnai Mihály mondott ünnepi köszöntőt.

A panoptikum inspirálta színpadon a mai korból elutazhattunk az 1848-as évekbe. Egy rendhagyó iskolai óra keretében betekintést nyerhettünk a kor társadalmi rétegeinek sokszínűségébe és megismerhettük a forradalomban betöltött szerepüket. Az előadás egy múzeumban játszódik, ahol a panoptikum megelevenedett figurái mutatják be az eseményeket. Megismerhettük a márciusi ifjak bátor és hősies kiállását, hallhattuk Petőfi Sándort, átélhettük a 12 pont forradalmi erejét, majd a szabadságharcra való toborzás tüze után a bukás és megtorlás érzelmi viharait is.

Másnap, március 15-én ugyanezt a műsort a szülőknek, lengyel testvértelepülésünk delegációjának és a községünkben élő érdeklődőknek is bemutatták diákjaink.

Gratulálunk a szereplők színvonalas munkájához, a felkészítésben részt vevő pedagógusok évről évre megújuló ötleteihez és lelkes munkájához, melynek eredményeként méltóképpen emlékezhettünk meg a magyar történelem egyik legfontosabb eseményről.

                  Koczka Kitti

Felkészítő pedagógusok: Víghné Olasz Anikó, Kátainé Oláh Hajnalka

[srizonfbalbum id=39]

Back To Top